StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA

Policija je ovog vikenda pojačano kontrolirala promet, rekordera su zaustavili u Srbu. Napuhao je 2, 4 promila

Piše Zadarski.hr
31. srpnja 2023. - 18:18

PU zadarska je i ovog vikenda provodila pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda, od 28. do 31. srpnja, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 362 prekršaja.

Zabilježeno je 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Rekorder vikenda je zabilježen u Srbu. Iz Postaje granične policije Gračac u nedjelju, 30. srpnja u 00.20 sati zaustaviljen je 55-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola od 2,43 g/kg upravljao automobilom gospićkih registarskih oznaka.

Zbog počinjenog prekršaja, 55-godišnjak je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Isto tako, zabilježeno je 54 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Bilo je 6 prekršaja zbog vožnje bez tehničkog pregleda, 6 zbog nepropisnog pretjecanja te 6 prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru. U prekršaju odbijanja testa na droge zabiljeno je 3 počinitelja. U istom periodu utvrđeno je 125 prekršaja nepropisnog parkiranja.

Iz prometa je isključeno 30 vozača i 7 vozila. U tom vremenu se dogodilo 25 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, dvije osobe su teže te su četiri osobe lakše ozlijeđene.

03. svibanj 2024 09:53