StoryEditorOCM
KalelargaKAD PIJEŠ, NE VOZI

Policija je pojačano kontrolirala promet prošlog vikeda, evo tko su rekorderi najviše promila i gdje su zaustavljeni

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2023. - 17:42

Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nedjelju 09. srpnja u 00.20 sati u Zadru na Obali kneza Trpimira zaustavili 46-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao motociklom zadarskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,14 g/kg.

Vozač je uhićen, smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je jučer uz Optužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel nadležnog suda gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 10 dana.

Također, policijski službenici Postaje granične policije Gračac su tijekom kontrole prometa, u subotu, 08. srpnja u 15.20 sati u mjestu Kupirovo zaustavili 43-godišnjeg vozača koji je prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, pod utjecajem alkohola od 2,41 g/kg upravljao automobilom karlovačkih registarskih oznaka, a što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda.

Zbog počinjenog prekršaja, 43-godišnjak je isključen iz prometa, smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Vozač je prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

03. svibanj 2024 06:20