StoryEditorOCM
KalelargaKAD PIJEŠ NE VOZI

Policija je u subotu zaustavila četiri pijana vozača: trojicu je morala uhititi, jedan je pokušao pobjeći, a dva najmlađa vozila su BMW

Piše Zadarski.hr
27. studenog 2022. - 08:51

Subota je izgleda bila dan za vožnju pod utjecajem alkohola. Naime, jučer su na području PU zadarske u rutinskim kontrolama zatečene četiri osobe za upravljačem s viškom promila.

U Vinkovačkoj ulici na Bilom brigu oko 19 sati zaustavljen je 55-godišnjak iz Zadra koji je svoj BMW vozio pod utjecajem 2,5 promila alkohola u krvi. Vozač je na mjestu uhićen i odveden u postaju uz prekršajni nalog za vožnju u pijanom stanju.

Sat vremena kasnije u Bukoviću je zaustavljen 23-godišnjak, također u BMW-u zadarskih tablica, s 1,25 promila alkohola. Mladić je prije alkotesta pokušao pobjeći policiji, ali su ga pronašli i zaustavili u Popoviću. Odmah je uhićen i priveden na triježnjenje.

U Benkovcu je jučer zatečen i drugi 23-godišnjak u vožnji s 1,2 promila alkohola, a kasnije navečer u Zadru je uhićen četvrti pijani muškarac za upravljačem, 31-godišnjak koji je svoj automobil vozio s 1,85 promila.

I on je priveden u policijsku postaju te će nakon triježnjenja biti izveden pred suca za prekršaje.

Iz policije ističu da se privođenja vozača provode kad su zatečeni s većim postotkom alkohola u krvi, ako je riječ o recidivistima ili ako bijegom pokušavaju izbjeći policijsku kontrolu.

26. travanj 2024 21:03