StoryEditorOCM
KalelargaTEŠKA NESREĆA U PAŠMANSKOM KANALU

Policija još traži brodicu koja je teško ozlijedila ronioca!

Piše IN/BS
24. lipnja 2019. - 17:40
pomorska policija

Policija još traži osobu koja je upravljala brodom koji je u nedjelju oko 18 sati teško ozlijedio 29-godišnjeg E.M. dok je ronio u Pašmanskom kanalu, između otočića Firmić i Planac.

Brodica se odmah udaljila u nepoznatom smjeru, dok je ozlijeđenog 29-godišnjaka prijatelj D.B. brodicom dovezao do Biograda, a potom je kolima Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar, gdje mu je sanirana teška ozlijeda desne ruke i desnog koljena.

- Temeljem dostupnih informacija, službenici Lučke kapetanije Zadar u suradnji sa službenicima Postaje pomorske policije Zadar, tijekom jučerašnjeg dana započeli su očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, a ukoliko se utvrdi kaznena odgovornost, sva daljnja postupanja nastavit će se u Policijskoj nadležnosti- izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Naime, kako su obrazložili, s obzirom da je udaljenost između dva otočića 0,9 nautočkih milja, odnosno 1665 metara, sa velikom vjerojatnošću pretpostavlja se da je motorna brodica, u trenutku nesreće glisirala tijekom plovidbe između otočića, zbog čega je bila umanjena mogućnost da voditelj brodice pravovremeno uoči ronioca i promjeni smjer.
Zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika, D.B., koji je ozljeđenog ronioca čekao na vlastitoj brodici, ronilac je spašen, a spasitelj je pomogao istražiteljima, kojima je dao sve njemu poznate informacije o trenutku nesreće, poziciji i opisa plovila, koje je prešlo preko ronioca.

Istraga je i dalje u tijeku.

20. travanj 2024 06:07