StoryEditorOCM
KalelargaPROMPTNA REAKCIJA

Policija kazneno prijavila 34-godišnjeg stranog državljanina zbog zlostavljanja psa na Poluotoku pred užasnutim građanima

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2024. - 14:53

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

Naime, u ponedjeljak 21. listopada oko 20.30 sati u Zadru na predjelu Poluotoka na ulici, na očigled prolaznika muškarac je fizički zlostavljao svog psa mješanca, udarajući ga rukama. Kada su ga prolaznici pokušali spriječiti u daljnjem protupravnom ponašanju, muškarac je na njih počeo vikati i galamiti te ih vrijeđati, a jednog prolaznika je i fizički odgurnuo, nakon čega je zajedno s psom napustio mjesto događaja.

Građani su događaj prijavili policiji, nakon čega su policijski službenici istu večer oko 23 sata na Poluotoku zatekli 34-godišnjaka koji je uhićen i doveden u prostorije policije gdje mu je alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u organizmu.

Pas je zbrinut od stane djelatnika zadarskog azila za životinje te pregledan od strane nadležnog veterinara.

U prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim državljaninom Francuske. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Također, 34-godišnji strani državljanin je jučer uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja narušavanja javnog reda i mira, doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Policijski službenici prekršajno su sankcionirali 34-godišnjeg stranog državljanina i sukladno odredbama Zakona o strancima.

23. listopad 2024 14:53