StoryEditorOCM
KalelargaPOSLJEDICE ŠTRAJKA

Policija kazneno prijavila direktore Info-grada iz Obrovca: Mate Karamarko (72) i Ingrid Prelas (46) oštetili tvrtku za 320.000 kuna!

Piše IN
12. ožujka 2020. - 08:13

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv Mate Karamarka (72) i Ingrid Prelas (46), bivšeg direktora i sadašnje direktorice komunalnog poduzeća Ifra-grad iz Obrovca, zbog osnovane sumnje da su kao odgovorne osobe počinile štetu na račun gradske tvrtke u iznosu od 320 tisuća kuna.

Karamarko i Prelas prijavljeni su za kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju jer su kao direktori komunalne tvrtke sklopili ugovor s tvrtkom Loši iz Pakoštana za odvoz komunalnog smeća iako su za to na raspolaganju imali gradsku tvrtku i njihove radnike.

Kaznena djelo dogodilo se prošlog ljeta nakon što su radnici gradske tvrtke prekinuli štrajk za veće plaće i bolje uvjete rada. Štrajk je počeo 23. lipnja, ali je prekinut nakon sudske odluke 4. srpnja, no poslove zbrinjavanja otpada s područja Obrovca i dalje je nastavila obavljati tvrtka Loši iz Pakoštana.

Iako je Loši svoj posao odradio dobro, ipak je tako pričinjena šteta gradskoj tvrtki koja je za isti posao imala na raspolaganje svoje ljude i mehanizaciju.

Uskoro opširnije...

26. travanj 2024 18:39