StoryEditorOCM
KalelargaPOBJEGLI OD POTRESA

Policija na virskom i paškom mostu te Gaženici zaustavlja Zagrepčane: svi se moraju javiti Stožeru, a tko je u samoizolaciji vraća se nazad!

Piše Ivica Nevešćanin
23. ožujka 2020. - 11:01

Potres koji je u nedjelju pogodio Zagreb izazvao je migracije stanovnika iz glavnog grada na područje Zadarske županije. Najviše takvih dolazaka zabilježeno je na području otoka Vira i Paga gdje policija na mostu kontrolira ulaz vozila.

- Svi oni koji zbog ugroze u Zagrebu dolaze na naše područje dužni su se javiti mjesnim Stožerima civilne zaštite kako bi ih evidentirali. Oni koji su zdravi i imaju nekretninu na našem području, mogu doći u svoje nekretnine. Ali oni koji su u samoizolaciji ne mogu doći u svoju nekretninu nego se trebaju vratiti u svoje mjesto odakle su došli i nastaviti boraviti u samoizolaciji – istaknuo je Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije.

Najviše dolazaka zabilježeno je u nedjelju, ali je većina s virskog i paškog mosta vraćena u Zagreb. Vraćeno je dvadesetak automobila, ali neki su ipak pušteni. Kako je autocesta jučer bila zatvorena, bilo je teško kontrolirati dolazak takvih putnika, jer putuju starom cestom.

- Jučer smo morali dvadesetak automobila iz Gaženice također vratiti. Oni su htjeli na otoke, ali su linije zatvorene za sve koji nemaju boravište na otocima. Molimo građane da se pridržavaju strogo mjera Nacionalnog i Županijskog stožera. To vrijedi za sve stanovnike s ovog ili nekog drugog područja, pogotovo ako dolaze na prostor Zadarske županije – naglasio je Vicković.

Procjenjuje se da je tijekom jučerašnjeg dana na područje Zadarske županije pokušalo doći više desetaka ljudi s područja Zagreba, ali je samo manjem broju uspjelo ostati jer su dokazali da imaju nekretnine i nisu u samoizolaciji.

20. travanj 2024 05:17