StoryEditorOCM
KalelargaEPILOG POBJEDE

Policija pokreće krim istragu protiv odgovornih za puštanje navijača u dvoranu! Tijekom utakmice i slavlja nije bilo narušavanja javnog reda i mira

Piše Zadarski.hr
6. lipnja 2021. - 09:23

Zadarska policija pokrenut će kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila tko je odgovoran za puštanje navijača u dvoranu na petu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske u kojoj je Zadar sinoć pobijedio Split s 27 koševa razlike i tako po treći put, nakon 13 godina, osvojio tituli najbolje košarkaške ekipe u državi.

- Kao što ste mogli vidjeti navijačima je bio dozvoljen ulaz u dvoranu, iako ulaznice nisu bile puštene u prodaju, a na snazi su protuepidemijske mjere koje ne dozvoljavaju takve vrste javnih okupljanja. Tko je napravi propust u organizaciji utakmice utvrdit će istraga, više o tome možda će se saznati tijekom dana - kazali su nam u nedjelju ujutro iz PU zadarske.

image
Poruka koja se uoči utakmice dijelila među navijačima
Zadarski.hr

Navijači su jučer pušteni u dvoranu nakon što su na tribinama Krešinog doma već bili ušli navijači Splita. Tijekom jučerašnjeg dana među navijačima su se dijelile poruke kako će im biti omogućen ulazak u dvoranu, da je postignut dogovor s upravom kluba, ali o tome se tijekom subote nitko iz kluba službeno nije htio očitovati. Cijela se stvar držala daleko od medija kako plan ne bi propao, a na koncu je i uspio što je stvorilo atmosferu u dvorani kakva se odavno nije vidjela na Višnjiku, i prije stupanja na snagu protuepidemijskih mjera.

Policija, inače, sinoć, ali i tijekom subote, nije zabilježila nikakvo narušavanje javnog reda i mira. Cijela organizacija navijačkog okupljanja, od Narodnog trga do odlaska pred dvoranu te ulaska i navijanja s tribina, kao i kasnijeg masovnog slavlja na Narodnom trgu, protekla je bez ijednog razloga za policijsku intervenciju.

image
Slavlje navijaca na ulicama Zadra
 
Tom Dubravec/Cropix
26. travanj 2024 13:45