StoryEditorOCM
KalelargaKREATIVNI KRIMINAL

Policija prijavila 36-godišnjeg obrtnika iz Nina: sumnjaju da je uz pomoć računalnog programa krivotvorio fiskalizirane račune!

Piše zadarski.hr
20. rujna 2022. - 09:46

Policijski službenici Kriminalističko-obavještajnog odjela Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje na računalno krivotvorenje i zlouporabu naprava, objavila je PU zadarska.

Sumnja se da je 36-godišnjak kao vlasnik obrta s područja Nina, od kolovoza 2019. do početka rujna iste godine, od prethodno izdanih i naplaćenih računa putem elektroničkih naplatnih uređaja, na svom prijenosnom računalu putem računalnog programa prilagođenog za počinjenje kaznenog djela, a namijenjenog za fiskalizaciju, obrisao računalne stavke s više desetaka računa, bez da ostane zapis u obrisanim stavkama i tako izmijenjene račune sa istim ili izmijenjenim iznosima kao i načinom plaćanja, uporabio kao vjerodostojne te ih naknadno fiskalizirao i prosljeđivao prema Centralnom informacijskom sustavu Ministarstva financija.

Zbog sumnje na počinjenje navedenih kaznenih djela osumnjičeni je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u Zadru.

07. svibanj 2024 01:43