StoryEditorOCM
KalelargaKAZNENA PRIJAVA

Policija pritvorila Duju Stanišića zbog prijetnje: sukobio se s vlasnicima štanda u Petrčanima

Piše zadarski.hr
9. srpnja 2024. - 11:05

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u ponedjeljak oko 12 sati u Petrčanima na ulici uputio ozbiljne prijetnje prema 53-godišnjaku i 46-godišnjakinji, objavila je PU zadarska.

Naime, osumnjičeni je zajedno s 39-godišnjakom prišao do oštećenih, gdje su vikom i galamom, zbog prethodno narušenih imovinskopravnih odnosa, narušavali javni red i mir. Pritom je 39-godišnjak odgurnuo 46-godišnjakinju, dok im je 37-godišnjak uputio ozbiljne prijetnje koje su kod njih izazvale strah i bojazan za osobnu sigurnost.

Kako doznajemo, sukob je izbio oko zemljišta na kojem su 53-godišnjak i 46-godišnjak postavili štand za prodaju, a zbog toga su ih napala dva lokalna muškarca u dobi od 39 i 37 godina. Mlađi muškarac je Duje Stanišić, bivši gradski vijećnik i predsjednik MO Petrčane, o čemu je Zadarski.hr već pisao

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv Stanišića je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2.  Kaznenog zakona RH, nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. 

Također, zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja, 39-godišnjak je jučer uz optužni prijedlog doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

19. rujan 2024 19:01