StoryEditorOCM
KalelargaNIJE MU LAKO...

Policija privela Pupića Bakrača zbog prijetnje Bori Mršiću! Rubeša: Represija se nastavlja! Državna odvjetnica: Pošaljite pitanja mejlom!

Piše I.I./I.N.
28. ožujka 2023. - 15:41

Županijskog vijećnika Akcije mladih Marka Pupića Bakrača privela je zadarska policija u utorak poslijepodne. 

O njegovom privođenju javnost je obavijestio njegov stranački kolega Ante Rubeša

- U utorak ujutro ga je policija tražila na njegovoj adresi u Zadru, no s obzirom da je bio u Bruvnu gdje ima vikendicu, na adresi ga nisu našli. Zvali su ga iz policije da dođe na razgovor, a on im je rekao da neće doći na razgovor već da ga samo mogu doći uhititi. Sad mi je javio da su ga uhitili u Gračacu i da ga voze u Zadar. To je sve što znam, kazao nam je Ante Rubeša. 

image

Marko Pupic Bakrač 

Jure Miskovic/Cropix

Iz PU zadarske su na upit zbog čega je Pupić Bakrač uhićen odgovorili kako je kriminalističko istraživanje u tijeku. 

- Osoba je privedena zbog kaznene prijave koja je dostavljena od strane Općinskog državnog odvjetništva, kazala nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin dodajući kako će nakon provedenog krim istraživanja obavijestiti javnost zbog čega je Pupić Bakrač priveden. 

Od Općinske državne odvjetnice Darije Padovan Buškulić pokušali smo doznati razloge privođenja zadarskog političara, no ona nam je umjesto odgovora preko tajnice poručila da joj pitanje o tome postavimo pisanim putem.

Neslužbeno doznajemo da je povod kaznenoj prijavi bila prijetnja koju je Pupić Bakrač uputio bivšem šefu krim policije Bori Mršiću preko svog profila na Facebooku.

image

Glavna Opcinska drzavna odvjetnica Darija Padovan Buskulic
 

Luka Gerlanc/Cropix

Pupić Bakrač je sporni tekst objavio 9. ožujka, a Mršić je kaznenu prijavu podnio u petak 24. ožujka.

"Boro zar si moro / Iz ovog nećeš izać skoro./ Reckati ćemo te sporo./ Biti će baš ono, bolno" glasi tekst koji je Maršić prijavio kao prijetnju.

Pupić Bakrač je svoju objavio stavio na dan kad je počelo suđenje njegovoj stranačkoj kolegici Marjani Botić u tužbi za klevetu koju je protiv nje također podnio Bore Mršić.

19. travanj 2024 15:08