StoryEditorOCM
Kalelarga"SIGURNA DESTINACIJA"

Policija provela niz preventivnih aktivnosti u autokampovima na zadarskom području

Piše Zadarski.hr
19. srpnja 2024. - 10:12

Policija je proteklih tjedan dana provela niz preventivnih aktivnosti u autokampovima na području Policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd. Aktivnosti su provedene u suradnji s policijskim službenicima nadležnih postaja, Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar, te stranim policijskim službenicima. Cilj ovih aktivnosti bio je podizanje razine samozaštitnog ponašanja građana i turista, čime se želi smanjiti broj kaznenih djela tijekom turističke sezone.

Preventivne aktivnosti provodili su policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske u suradnji sa stranim policijskim službenicima iz Poljske, Austrije, Mađarske i Njemačke. Ovi policijski službenici borave na području Zadarske županije u sklopu projekta međunarodne policijske suradnje „Sigurna turistička destinacija“. Njihova prisutnost doprinosi većoj sigurnosti turista te jačanju međunarodne suradnje u području sigurnosti.

Policijski službenici su građanima i posjetiteljima dijelili brošure iz lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u turizmu Zadarske županije“. Ove brošure sadrže savjete za sprječavanje mogućnosti da postanu žrtve kaznenih djela te važne telefonske brojeve putem kojih mogu zatražiti pomoć.

Nositelj projekta je Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, dok su partneri Policijska uprava zadarska, Zadarska županija, Turistička zajednica Zadarske županije i drugi subjekti u lokalnoj zajednici.

Uz aktivnosti lokalnog preventivnog projekta, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske proveli su i aktivnosti iz nacionalnog preventivnog projekta „Sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na plažama“. Ovaj projekt ima za cilj educirati management i zaposlenike kampova kako bi spriječili nedopuštena ponašanja na plažama, s posebnim naglaskom na sigurnost djece.

Policijski službenici su educirali djelatnike u turizmu o kriminalitetu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece. Poseban naglasak stavljen je na prepoznavanje načina snimanja materijala koji prikazuju seksualno zlostavljanje djece, obilježja počinitelja te predmete koji se koriste za prikriveno snimanje.

Preventivne aktivnosti koje su proteklih tjedan dana provedene na području Zadarske županije imaju ključnu ulogu u podizanju razine sigurnosti građana i turista. Kroz međunarodnu suradnju i lokalne projekte, policija kontinuirano radi na prevenciji kaznenih djela i zaštiti najranjivijih skupina, poput djece. Ove aktivnosti doprinose stvaranju sigurnijeg i ugodnijeg okruženja za sve posjetitelje i stanovnike Zadarske županije.

image

PU zadarska

Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija
image

PU zadarska

Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija
image

PU zadarska

Pu Zadarska/Slobodna Dalmacija
08. rujan 2024 02:21