StoryEditorOCM
KalelargaBENKOVAC IZA PONOĆI

Policija uhitila dvojac od 29 i 24 godine. Jedan je vozio drogiran, a kod drugog je pronađeno nekoliko vrsta opijata...

Piše Zadarski.hr
3. lipnja 2024. - 10:06

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac proveli su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U nedjelju, 2. lipnja oko 2 sata u Benkovcu u Ulici Nikole Tesle policijski službenici zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 29-godišnjak dok se kao putnik u vozilu nalazio 24-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjim postupanjem policije, kod vozača je testiranjem utvrđena prisutnost droge u organizmu te su od njega oduzete 4 tablete nepoznatog kemijskog sastava dok je od 24-godišnjeg putnika oduzeto oko 12,7 grama amfetamina pakirano u više pojedinačnih pakiranja, oko 0,4 grama marihuane te jedna tableta nepoznatog kemijskog sastava.

Vozač i putnik su uhićeni i dovedeni u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 24-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Također, nadležnom sudu u Zadru, protiv 29-godišnjeg vozača se podnosi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

08. rujan 2024 02:27