StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA U ZADRU

Policija za vikend iz prometa isključila šest vozača i dva vozila, a evidentirali su ukupno 96 prekršaja

Piše Zadarski.hr
25. rujna 2023. - 21:18

Policija je preko vikenda prekontrolirala 247 vozila i vozača te evidentirala 96 prekršaja. Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 22. do 25. rujna 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 96 prekršaja od čega izdvajamo: 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 2 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige te 2 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa je isključeno 6 vozača i 2 vozila. U tom vremenu dogodilo se 10 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene.

05. ožujak 2024 11:40