StoryEditorOCM
KalelargaPOHVALE ZA NAVIJAČE

Policija za vrijeme i nakon sinoćnje utakmice zabilježila samo dva događaja

Piše Zadarski.hr
5. lipnja 2023. - 12:32

PU zadarska je izvijestila o događajima koji su se dogodili na sinoćnjoj utakmici u dvorani Krešimira Ćosića gdje je održana 3. finalna košarkaška utakmica doigravanja za prvaka „HT Premijer lige" između KK Zadar i KK Split.

U dvorani je bilo nazočno oko 9 tisuća posjetitelja, dok su se prije i nakon održavanja utakmice navijači okupljali na trgu i ulicama grada. Uz provođenje preventivnih mjera i radnji vezanih uz mjesto održavanja okupljanja, policija je bila nazočna i u gradu. Prije i za vrijeme održavanja javnog okupljanja nisu evidentirana veća oštećenja imovine niti narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Jedna osoba je privedena u prostorije policije zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zbog pokušaja ulaska u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju iznad 0,50 g/kg alkohola u organizmu. Policija je oko 22.45 sati zaprimila dojavu o jednom oštećenju vozila, na predjelu Voštarnice, nastalo od uporabe pirotehničkog sredstva, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti oštećenja i nastale materijalne štete, poduzimaju se mjere i radnje u suradnji s vlasnikom vozila.

- Zahvaljujemo svima koji su svojim angažmanom te profesionalnim radom doprinijeli organizaciji održane utakmice tijekom koje je sigurnosna situacija bila na povoljnoj razini. Također, zahvaljujemo građanima na sportskom ponašanju te poštivanju uputa organizatora, redara i policijskih službenika, izvijestili su iz PU zadarske.

24. travanj 2024 05:10