StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Policijski službenici na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 266 prekršaja od čega je čak 98 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja

Piše Zadarski.hr
30. listopada 2023. - 14:43

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu.

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 27. do 30. listopada 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 266 prekršaja od čega izdvajamo: 26 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 98 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 21 prekršaj zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 12 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i četiri prekršaja zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te 7 prekršaja zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije.

Iz prometa su isključena 33 vozača i 7 vozila. U tom vremenu dogodilo se 15 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

 

03. svibanj 2024 07:41