StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Policijski službenici prošlog vikenda zabilježili su 96 prekršaja, rekorder vikenda je 53-godišnjak uhvaćen u Tuđmanovoj s 1,48 promila

Piše Zadarski.hr
17. siječnja 2023. - 10:45

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 13. siječnja do 16. siječnja 2023. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 96 prekršaja od čega izdvajamo: deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 17 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 13 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom. Zabilježena su i tri prekršaja zbog upravljanja vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole, tj. bez važećeg tehničkog pregleda.

Iz prometa je isključeno 11 vozača i četiri vozila. U tom se vremenu dogodilo šest prometnih nesreća, u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Tijekom kontrole prometa, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nedjelju, 15. siječnja 2023. godine u 00.55 sati u Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana zaustavili automobil zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg.

Vozač je isključen iz prometa te prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

19. travanj 2024 15:29