StoryEditorOCM
KalelargaDAN OPĆINE

Poličnik se 30 godina razvija: u gospodarskom je vrhu u cijeloj županiji, nezaposlenih je stotinjak, a evo i koje projekte planiraju realizirati

Piše Zadarski.hr
29. kolovoza 2023. - 13:45

U gospodarske zone na području Općine Poličnik u zone dosad je uloženo oko 115 milijuna kuna i popunjene su u prosjeku oko 65-70 posto, a u njima radi oko 1.670 zaposlenika. U odnosu na prošlu godinu imamo rast od šest posto više zaposlenih, a broj nezaposlenih se kreće oko stotinu, rekao je općinski načelnik Davor Lončar u svom govoru na proslavi Dana Općine.

Lončar je podvukao da je za 30 proteklih godina „općina postala samoodrživa, a nove obitelji dolaze i povećava se broj stanovništva”, te Poličnik „gospodarski spada u sam vrh Zadarskoj županiji”. Potom je naveo projekte koji slijede:

-Završiti ćemo s izgradnjom društvenih domova U Lovincu i Dračevcu Ninskom, komunalnim opremanjem stambene zone Grabii s izgradnjom gospodarske zone Mazija, a započet ćemo s izgradnjom dvorane za boće u Ruplju. S Ministarstvom prostornog uređenja dogovoreno je izvlaštenje zemljišta za proširenje zone Grabi i stambene zone Suhovare. U nove projekte spadaju dječji vrtić u stambenoj zoni Grabi, dom u Visočanima, zvonik crkve sv. Nikole i projekt rekonstrukcije glavnog pravca vodovodne mreže Murvica-Briševo, rekao je Lončar.

Župan Božidar Longin je, među ostalim, izjavio da je pokrenut postupak dobivanja europskih sredstava za osnovnu školu Murvica Briševo, a Lončar pojašnjava da će nova škola biti izgrađena u blizini tvrtke Aluflexpack, te da će Općina nastojati na tom području izgraditi još jedan dječji vrtić.

10. svibanj 2024 06:50