StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: MINISTAR KUJUNDŽIĆ POSJETIO ZADAR

Poliklinika potpuno završena i opremljena, evo kojih prvih pet odjela useljava za mjesec dana

Piše M. Kalajžić
30. travnja 2018. - 17:11
poliklinika13-300418

Ministar zdravstva Milan Kujundžić obišao je u ponedjeljak novu zgradu Poliklinike, gdje su ga dočekali župan Zadarske županije Božidar Longin i ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina.

Ministar je doduše kasnio pola sata ispričavši se prometnom gužvom u kojoj je zaglavio krenuvši greškom automobilom na Poluotok s kojega se dugo nije uspio izvući. Župan Longin pozdravio ga je kao prijatelja Zadra koji je puno pomogao da se Poliklinika, teško oštećena u katastrofalnoj poplavi prošle godine, konačno dovrši i to 30 godina nakon početka izgradnje.

Primopredaja radova bila je 20 travnja, a sad je u tijeku priprema dokumentacije koja će biti proslijeđena u Ministarstvo koje će poslati povjerenstvo za pregled prostora kako bi se dobila dozvola za rad, kazao je dr. Čulina.

- Kao što svaki pojedinac i država imaju svoje snove tako je i san grada Zadra u zdravstvenom smislu već 30 godina imati svoju poliklinku i čini se da je san konačno dosanjan. Svi smo bili tužni ovdje u rujnu kad sam zajedno sa županom, ravnateljem i cijelom Vladom obilazio ovu zgradu, tužno smo gledali kako voda na sve strane pliva. Danas sam došao vidjeti može li se još što pomoći i iskreno se radujem da će ne samo građani Zadra već i okolnih mjesta koji gravitiraju bolnici imati primjerenu i dnevnu bolnicu i sve dijagnostičke metode na jednome mjestu – kazao je ministar Kujundžić.

Dr. Čulina je rekao kako bi se preseljenje moglo dogoditi već za mjesec dana.

- Prvo će u polikliniku useliti Onkologija, Hematologija, Neurologija, Nuklearna medicina i Fizikalna medicina. Već sad imamo opremljene prostore za rad tih prvih pet odjela i to aparatima i namještajem. U tijeku je opremanje prostora namještajem za ostale odjele, što će se također dogoditi kroz vrlo kratko vrijeme - kazao je ravnatelj zadarske bolnice.

Nakon radnog sastanka sa županom Božidarom Longinom, njegovim suradnicima i ravnateljem OB Zadar Željkom Čulinom te obilaska zgrade Poliklinike, ministar zdravstva Milan Kujundžić je izjavio: "Zadarska Poliklinika je jedinstven primjer organizacije pružanja zdravstvenih usluga u kojem su objedinjene županijske, gradske zdravstvene ambulantne usluge, Zavod za javno zdravstvo i njegov odjel mikrobiologije, zajedno sa hitnim bolničkim prijemom te svim pratećim laboratorijskim uslugama. Osobno sam želio vidjeti i prije dolaska Povjerenstva spremnost projekta i dovršetak izgradnje objekta Poliklinike Zadar te sam zaista se uvjerio da je napravljen dobar posao i velik iskorak u unaprijeđenu zdravstvene usluge u Zadru, koji će mnogima u Hrvatskoj služiti za primjer. Impresioniran sam viđenim."
19. travanj 2024 19:21