StoryEditorOCM
KalelargaŠESTA SREĆA

Politika digla rampu za izbor ravnatelja HNK Zadar: hoće li "preživjeti" Renato Švorinić?

Piše I.I.
2. svibnja 2023. - 14:16

Na današnjoj sjednici Odbora za izbor i imenovanje našla se i točka "utvrđivanja prijedloga odluke o imenovanju ravnatelja HNK Zadar". 

Podsjetimo kako je na ponovljenom natječaju Upravno vijeće HNK Zadar, na čijem je čelu Živko Nižić, dosadašnjeg dugogodišnjeg ravnatelja Renata Švorinića predložilo i za šesti mandat. To nije bio teško jer je Švorinić bio jedini kandidat na ponovljenom natječaju.

Gradsko vijeće mora potvrditi Švornića kao novog/starog ravnatelja, no kako sada stvari stoje, izgleda da se to neće dogoditi. 

Naime, od nazočnih članova Odbora za izbor i imenovanje Švornić nije dobio potreban broj glasova. Predsjednik Odbora Daniel Radeta glasao je "protiv" Švorinićevog imenovanja, baš kao i nezavisna vijećnica Adela Frank. "Za" je bio Duško Vuković (SU), a Odboru nisu nazočili Ante Rubeša (Akcija mladih) i Damir Biloglav (Domovinski pokret).

Podsjetimo kako je prvi natječaj za ravnatelja HNK Zadar, na kojeg su se uz Švorinića javili i Maja Šimić te Nebojša Gunjević, poništen jer je bio raspisan protivno Statutu ove ustanove. Naime, natječaj je trebao biti raspisan na 30 dana, a UV je natječaj raspisalo na osam dana zbog čega je moralo doći do njegovog poništenja. 

01. svibanj 2024 05:19