StoryEditorOCM
KalelargaŽUPAN NAJAVLJUJE

"Pomoći ćemo našim poduzetnicima! Idemo u rebalans proračuna, a zbog toga će neke manifestacije i stavke morati otpasti...!"

Piše I.I.
20. ožujka 2020. - 12:03

Načelnik Stožera civilne zaštite Šime Vicković kazao je kako se na novootvoreni županijski telefon (023/350-318), na kojem se mogu dobiti sve informacije vezane uz aktivnosti stožera u svezi korona virusa, ali i prijaviti saznanja o mogućem kršenju mjera samoizolacije, javilo i nekoliko gospodarstvenika koji su zabrinuti za svoju egzistenciju i opstanak posla. 

- Župan Longin je u petak ujutro imao sastanak s resornom pročelnicom za financije i s dva resorna pročelnika te pripremaju rebalans proračuna kako bi mogli pomoći svim gospodarstvenicima u županiji. Zbog novonastale situacije u fokusu su zdravstvene ustanove, ali ne smijemo zaboraviti naše gospodarstvenike, kazao je načelnik i dožupan Vicković. 

- Imali smo ozbiljan sastanak jer su ovom situacijom u državi najviše na udaru mali poduzetnici. Premijer i Vlada su već donijeli neke gospodarske mjere, a sukladno njima i mi ćemo poduzeti vlastite mjere koje su već u pripremi. Zbog toga će neke manifestacije i stavke iz proračuna, nažalost, otpasti. Sredstva moramo preraspodijeliti, kazao je župan Božidar Longin dodajući kako je njegov zamjenik Šime Mršić u ovoj situaciji koordinator za gospodarski sektor.

24. travanj 2024 23:13