StoryEditorOCM
KalelargaNOVI KRUG IZBORA

Poništen natječaj za ravnatelja državne Lučke uprave: natječaj nije imao propisanu prednost sukladno Zakonu o braniteljima?

Piše Zadarski.hr
21. travnja 2022. - 11:50

Poništen je natječaj za ravnatelja Lučke uprave Zadar. Zašto je natječaj poništen nismo uspjeli doznati od Rade Faina, predsjednika povjerenstva za provedbu natječaja i člana Upravnog vijeća LUZ-a. Neslužbeno doznajemo da je natječaj poništen zato što nije imao propisanu prednost kandidata sukladno Zakonu o braniteljima.

Prema neslužbenim informacija, na natječaj se javilo pet kandidata: Đoni Štambuk, vršitelj dužnosti ravnatelja LUZ-a, Roberto Motušić, direktor Tankerkomercove marine u Zadru, Petar Strmota, bivši načelnik pomorske i aerodromske policije, Andro Magić, bivši načelnik Općine Pašman te pomorski kapetan Antonio Tudorović.

Prošlog tjedna Roberto Motušić je povukao svoju prijavu, navodno zato što nije bila potpuna. Motušić je slovio kao glavni kandidat pa je njegov povlačenje pokrenulo glasine da bi natječaj mogao biti poništen.

Više o svemu znat će se nakon današnje sjednice Upravnog vijeća LUZ-a na kojoj će biti donesena službena odluka o poništenju natječaja.

15. travanj 2024 16:12