StoryEditorOCM
KalelargaVRIJEME I PROMET

Porast naoblake sa zapada, na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar, autocesta A1 otvorena za sav promet, pomorski promet bez poteškoća

Piše Hina
27. studenog 2023. - 08:49

Bit će djelomice sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada, osobito u drugom dijelu dana. Na Jadranu i predjelima uz njega mjestimice kiša, osobito poslijepodne i navečer. U Gorskoj Hrvatskoj ponegdje susnježica i slab snijeg, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u višim predjelima s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu između 10 i 14 stupnjeva Celzijusovih.

HAK: Promet na GP Slavonski Šamac zbor prosvjeda preusmjeren preko Kruševice

Zbog prosvjeda svinjogojaca na državnoj cesti DC520, kod kružnog toka promet prema GP Slavonski Šamac je preusmjeren preko Kruševice, izvijestili su u ponedjeljak ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Prema graničnom prijelazu Županja osobna vozila prometuju obilazno, uz regulaciju i nadzor policijskih službenika, dok je promet autobusa i teretnih vozila je otežan, dodali su.

Pješak na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Lužani pa vozače mole za dodatan oprez.

Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split; Jadranska magistrala-DC8; Stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; Paški most; Krčki most; Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku; državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Mokri su i skliski kolnici mjestimice u Dalmaciji. Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama pa vozače iz HAK-a. upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na pojedinim cestama.

Na prijelazu Stara/Bosanska Gradiška teretna vozila na ulaz čekaju jedan sat, a na izlaz čekaju pola sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

04. svibanj 2024 20:00