StoryEditorOCM
KalelargaVUKOVARAC U ZADRU

Porukom na ćirilici uvrijedio policajca pa završio u zatvoru! Velikim slovima mu je napisao: Puši k****!

Piše I. N.
26. lipnja 2024. - 21:04

Sedam dana zatvora i novčanu kaznu od 2.020 eura zaradio je 28-godišnji Stefan Babić iz Vukovara zbog ponižavanja zadarskog policajca i odbijanja testiranja na opijate.

Babić je 21. lipnja priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru zato što je prilikom postupanja policijskog službenika Postaje prometne policije Zadar zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kod uručenja potvrda o naplaćenim novčanim kaznama, na službenoj potvrdi umjesto vlastoručnog potpisa i potvrde primitka, na ćiriličnom pismu velikim slovima upisao tekst: "Puši kurac". 

Poruka je očigledno bila upućen policijskom službeniku čime ga je izložio poniženju, vrijeđanju i omalovažavanju, dakle, omalovažavao i vrijeđao službenu osobu prilikom vršenja službe.  

Iste prigode 28-godišnjak se na zahtjev policijskog službenika odbio podvrgnuti ispitivanju prisutnosti droga ili lijekova u organizmu odgovarajućim sredstvima iako je upozoren na posljedice odbijanja. 

Nakon što je istog dana ispitan, dežurni sudac mu je odredio pritvor u trajanju od sedam dana, a potom  je 25. lipnja donio i presudu kojim je 28-godišnjak osuđen na novčanu kaznu od 2.020 eura zbog počinjenja prekršaja protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

26. lipanj 2024 21:08