StoryEditorOCM
KalelargaPRIMJEDBE ZADRANA S VIŠE DJECE:

Pošaljite kontrolu da ispita plaćaju li roditelji mjesto u vrtiću "ispod stola". Zvonimir Vrančić: Nije primjereno tako uopćeno govoriti...

Piše P.O.
30. srpnja 2019. - 14:20
nagrade_grada4-141117

U sklopu Aktualnog sata gradska vijećnica Tomislava Jergan (HRAST) prenijela je gradskom pročelniku za školstvo Josi Nekiću primjedbe nekoliko roditelja s više djece i njihovim problemima pri upisu u vrtiće.

- Prvo dijete se upiše, drugo možda, ali treće se ne može upisati, pri čemu se uvijek lako ograditi s onim "nema više mjesta", rekla je Jergan predlažući da kontrole obiđu vrtiće i ustanove "ima li plaćanja ispod stola" za upis djece, o čemu roditelji govore.

Nekić je najprije podsjetio što je sve gradska uprava napravila s brojem mjesta i cijenama za upis u vrtiće, a potom je prešao na vrtiće privatnih vlasnika i jasne ugovore koje s njima ima Grad Zadar.

- Grad pokriva plaća odgojitelja, 2.000 kuna po odgojno-obrazovnoj skupini i troškove stručnog tima. Pravila postoje, ali vjerojatno postoje i oni koji ih krše. Ako takvih stvari ima, neka roditelji dođu u Upravni odjel i mi ćemo reagirati i napraviti sve što možemo da eliminiramo takve pojave, rekao je pročelnik Nekić podsjećajući vlasnike privatnih vrtića da im raskidanje postojećih ugovora s Gradom Zadrom sigurno nije u interesu.

A onda je predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić upozorio vijećnicu Jergan da o takvim stvarima nije primjereno uopćeno govoriti, misleći na njeno spominjanje "plaćanja ispod stola".

- Time se stotine osoba mogu naći uvrijeđenima, a i vas policija može pitati o saznanjima koja imate, konstatirao je Vrančić.

23. travanj 2024 20:31