StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Posljednja sjednica u ovom sazivu: "Kao vijećnici smo se malo razlijenili, već nam je dosta..."

Piše L.B.
6. travnja 2021. - 16:07

„Otvaram raspravu, zaključujem raspravu”, najviše se i najučestalije čulo u utorak na posljednjoj sjednici zadarske Županijske skupštine u ovom sazivu. Te je riječi izgovarala predsjednica Skupštine Nevenka Marinović, jer vijećnici, osim nekolicine na Aktualnom satu, nisu pokazivali ni najmanji interes za raspravu o točkama dnevnog reda – nije ih zanimalo tko i zašto dobiva koncesije na pomorskom dobru u Petrčanima ili na Istu, te na drugim lokacijama, nije ih zanimalo ništa što se odnosilo na navodnjavanje u Baštici, niti ih je, što je nezabilježeno, zanimalo izvršenje proračuna. Punih 28 točaka dnevnog reda većinom je prošlo bez ikakve rasprave i uz jednoglasno usvajanje odluka, čak i točka koja se odnosila na staru zgradu Tehničke škole u središtu Poluotoka i koja se njihovom odlukom u cijelosti dodijelila Sveučilištu (ne polovica nekretnine, kako je bilo predviđeno).

Ni Odbori se uoči sjednice baš nisu sastajali, jer nije bilo kvoruma, pa je predsjednica Marinović zaključila da su „vijećnici očito malo umorni.”

- Kao vijećnici smo se malo razlijenili, već nam je dosta – kazala je Marinović pred zaključivanje posljednje sjednice u ovom mandatu.

Vijećnici su jednoglasno potvrdili izbor Željka Katuše i Ivice Matešića Jeremije za posthumnu dodjelu županijske Nagrade za životno djelo, te izbor prof.dr.sc. Pavla pavuše Vežića za Nagradu za životno djelo.

Također su potvrđene godišnje županijske nagrade – za 2019. dobivaju ih Amaterska kazališna udruga Kuntrata (Sv. Filip i Jakov), Bakmaz d.o.o., Benediktinski samostan sv. Margarite, Milena Dundov, Marjana Ikić, klapa Kaleta, Marikomerc d.o.o., Pomorska škola Zadar, Morana Rogić i A. K. A. Crescendo.

Laureati za 2020. godinu su Cromaris d.d., KUD Ivan Goran Kovačić Bibinje - ženska klapa Garofuli, Opća bolnica Zadar, OŠ Jurja Dalmatinca Pag, Otočni sabor, Služba civilne zaštite Zadar, Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade, Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga, Udruga studenata Bukovice i Kotara te Zavod za javno zdravstvo Zadar.

27. travanj 2024 03:37