StoryEditorOCM
KalelargaU GRADSKOJ UPRAVI

Potpisan novi kolektivni ugovor za radnike Liburnije - evo koliko će im plaće porasti

Piše Zadarski.hr
4. srpnja 2023. - 13:38

U gradskoj upravi danas je potpisan novi kolektivni ugovor za radnike Liburnije koji će im garantirati materijalna prava iduće četiri godine. Direktor Liburnije Edvin Šimunov potpisao je ugovor sa predstavnicima sindikata koji djeluju unutar Liburnije;  Sindikat prometa i veza i Sindikat vozača i prometnih radnika.

Ovim kolektivnim ugovorom i prethodnim pregovorima o povećanju plaća u posljednjih godinu i dva mjeseca plaće u Liburniji povećane su za 20 posto, a dogovorena su i neka druga materijalna prava, kao isplata božićnice, regresa, otpremnina i jubilarnih nagrada. 

Gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je kako i s ostalim gradskim tvrtkama traju pregovori oko kolektivnog ugovora te kako se nada da će pregovori pozitivno završiti. 

- Uputa direktorima gradskih tvrtki jest da se po ovom pitanju "rastegnu" koliko god mogu i idu do krajnjih granica, a da pritom, naravno, ne ugroze postojanje tvrtke. Vjerujem da će se plaće i u budućnosti podizati kako bi svi radnici imali kvalitetniji životni standard, kazao je gradonačelnik. 

- I u kriznim godinama, 2021. i 2022., smo isplatili 1,7 milijuna kuna više za plaće u odnosu na svaku prethodnu godinu. To smo također uspjeli ponoviti u ovih pet mjeseci s tim da nas do kraja godine čeka još iznos od otprilike dva milijuna kuna, tako da ćemo u 2023. godini, prema našim projekcijama biti isplaćeno preko 3,5 milijuna kuna više za plaće, kazao je direktor Liburnije dodajući kako se nada da će uspjeti u isplati ovih iznosa jer je prema trenutnim troškovima tvrtke takav plan trenutno ostvariv. Pritom je najviše mislio kako neće doći do drastičnih povećanja cijena goriva. 

Svi predstavnici sindikata istaknuli su izuzetno korektne odnose i pregovore s predstavnicima Liburnije, te najavili kontinuirani rad na poboljšanju uvjeta za radnike. 

27. travanj 2024 20:22