StoryEditor
KalelargaALAN MEDIĆ:

"Povećavamo broj dnevno cijepljenih osoba na Višnjiku. Do kraja lipnja očekujemo ukupno oko 54.000 doza Pfizer cjepiva..."

Piše Zadarski.hr
14. travnja 2021. - 10:55

Već treći dan na cjepilištu Višnjik provodi se docjepljivanje stanovništva, a  prvu dozu cjepiva prima oko 200 novih osoba na dan.

Prema riječima dr. Alana Medića, voditelja Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Zadar, interes za cijepljenje je velik, a s obzirom da je stigla obavijest o dolasku novih doza Pfizer cjepiva, od idućeg tjedna osim 200 docjepljivanja, cijepit će se dnevno i oko 300 novih osoba.

- Dobili smo obavijest da će nam tijekom svibnja tjedno stizati po 5.700 doza Pfizer cijepiva, a tijekom lipnja 6.000 doza tjedno, tako da do kraja lipnja očekujemo ukupno oko 54.000 doza. To su zaista velike količine Pfizer cjepiva kojeg je do sada u prosjeku tjedno stizalo oko 1.100 doza. Na ovaj ćemo način na cjepilištu Višnjik omogućiti značajan broj cijepljenja ovim cjepivom, a isto tako omogućit ćemo obiteljskim liječnicima koji će imati mogućnosti, da ovim cijepivom od 1. svibnja cijepe u svojim ambulantama - istaknuo je dr. Medić dodajući da je osim odgovornog ponašanja i poštivanja mjera koje su na snazi, cijepljenje jedini način suzbijanja epidemije i vraćanja u normalan život.

20. siječanj 2022 15:46