StoryEditorOCM
KalelargaPO DRUGI PUT

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Branka Dukića: zbog sponzoriranog puta u Kinu platio je 5.000, a grešku s primitkom od Opće bolnice 2.000 kuna

Piše Zadarski.hr
8. siječnja 2021. - 22:07

Povjerenstvo za sukob interesa već je jednom kaznilo zadarskog gradonačelnika Branka Dukića, a sada mu je opet odrezana „financijska mjera”. Ubrzo nakon što je zasjeo u gradonačelničku fotelju Dukić je o trošku tvrtke LTO Energy otputovao u Kinu gdje su razmatrane mogućnosti nabavke električnih autobusa i izgradnja pogona za sastavljanje LTO baterija u gospodarskoj zoni Crno. Problem je bio u tome što su troškovi puta bili kudikamo veći od 500 kuna koliko dužnosnici smiju primiti u vidu simboličkih darova.

Zato je Dukić platio 5.000 kuna.

Zadarski je gradonačelnik po drugi put „pod sankcijama” Povjerenstva: ovog će puta platiti 2.000 kuna jer u svom izvještaju o imovinskom stanju greškom nije naveo iznos od 2.000 kuna

Dva mjeseca od pokretanja postupka, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na današnjoj sjednici utvrdilo da je zadarski gradonačelnik Branko Dukić počinio povredu zakona jer u izvješću o imovinskom stanju nije naveo podatke o primicima isplaćenim od strane Opće bolnice Zadar.

Podsjetimo, tijekom dva četvrtka u mjesecu gradonačelnik umjesto odijela nosi liječnički mantil, te kao ginekolog prima dodatnih tisuću kuna mjesečno. Iako je nakon stupanja na javnu dužnost gradonačelnika od Povjerenstva odmah zatražio i dobio pozitivno mišljenje o radu u zadarskoj bolnici, to nije izrijekom naveo u prvom izvješću o imovinskom stanju, već ga je naknadno dopunio. Otkako je gradonačelnik, Dukić dva dana mjesečno radi kao ginekolog u Općoj bolnici i za to dobiva 1.000 kuna mjesečno.

30. travanj 2024 14:57