StoryEditorOCM
KalelargaPU ZADARSKA

Povodom Dana policije odana počast poginulim hrvatskim redarstvenicima, u crkvi sv. Mihovila služena misa zadušnica

Piše PU zadarska
28. rujna 2023. - 15:35

U nastavku obilježavanja Dana policije, danas je u Policijskoj upravi zadarskoj svečanim postrojem odana počast poginulim policijskim službenicima, a u spomen na njihovu žrtvu u crkvi Sv. Mihovila služena je misa zadušnica.

Prethodno je u obilježavanju Dana policije u srijedu, 27. rujna izaslanstvo policijske uprave predvođeno načelnikom Antonom Dražinom, uz roditelje poginulih hrvatskih redarstvenika te pripadnike policijskih udruga proizišlih iz Domovinskog rata odalo je počast poginulim policijskim službenicima, pripadnicima Policijske uprave zadarske.

U spomen na hrvatske redarstvenike, koji su svoje život položili na oltar domovine u Domovinskom ratu, uz svečani postroj postavljen je lovorov vijenac te su zapaljene svijeće na spomen obilježju u sjedištu policijske uprave, a nakon položenog vijenca i svijeća uslijedio je mirozov.

Potom je u 10 sati uslužena misa zadušnica u crkvi samostana sv. Mihovila.

Molitvu je predvodio policijski kapelan fra Ivo Topalović koji je, čestitajući blagdan zaštitnika sv. Mihovila, zahvalio policijskim službenicima za sve što čine slijedeći sv. Mihovila u obrani dobra od zla.

Kao zahvalu za dugogodišnju suradnju pri obilježavanju Dana hrvatske policije, tom prigodom je gvardijanu samostana svetog Mihovila uručena zahvalnica za suradnju i pružanje duhovne potpore.

Nakon svečane mise predstavnici Policijske uprave zadarske su na mjesnim grobljima položili cvijeće i zapalili svijeće poginulim hrvatskim redarstvenicima Policijske uprave zadarske.

 

05. ožujak 2024 11:02