StoryEditorOCM
KalelargaPOLJANA POŽARIŠĆE

Poznati zadarski ugostitelj kupio derutnu zgradu na zadarskom Poluotoku. Ako sve bude po planu, bit će to novi hotel ili hostel u srcu grada

Piše AVŠ
22. veljače 2021. - 19:28

Mita Mičić, poznati zadarski ugostitelj, vlasnik kultne pizzerije “Šime” na Boriku, postao je vlasnik trošne zgrade na Poluotoku, na Poljani Požarišće, koja već desetljećima predstavlja sigurnosni i sanitarni problem u srcu grada.

Derutni objekt, smješten u unutarnjem dvorištu prvog reda zgrada na zadarskoj rivi gdje je nekad bila Prva policijska postaja, na javnom je natječaju u listopadu prošle godine prodavao Grad Zadar. Iako su stigle tri ponude, jedina valjana bila je ona Mičića i njegovih partnera koji su ponudili ukupno 1,72 milijuna kuna, odnosno 30 tisuća više od početne cijene na natječaju.

Krajem prošloga mjeseca, Mičić se s partnerima i formalno uknjižio na kupljenu nekretninu temeljem kupoprodajnog ugovora zaključenog s Gradom Zadrom 27. studenog prošle godine. Na pitanje kakvi su im planovi s tom zgradom koja nije obnavljana otkako je izgrađena, još daleke 1968. godine, Mičić nam je jučer kratko odgovorio kako će više znati i reći nakon što završe opsežan posao s dokumentacijom.

- Jedino što trenutno mogu reći je da će obnovljeni objekt biti u funkciji turizma, hotel ili hostel, ovisno o mogućnostima koje budemo imali. Od početka imamo odličnu suradnju s Gradom Zadrom koji nam pomaže u rješavanju svih problema na koje nailazimo, zato se nadam da će radovi krenuti što prije- kazao nam je Mičić.

A da će biti potrebna velika intervencija, dovoljan je i sam pogled na zgradu koja je već tri godine zbog opasnosti po prolaznike opasana zaštitnim skelama s tablom upozorenja. Neki djelovi su urušeni, pročelje je puno pukotina, a statika trajno narušena. Grad je još prije tri godine onemogućio sve ulaze u zgradu, a stanare koji su kao zaštićeni najmoprimci živjeli u gotovo nemogućim uvjetima zbrinuo na drugim lokacijama. Iako je neko vrijeme aktualna bila ideja da se ta zgrada uz pomoć EU sredstava preuredi za neku javnu namjenu, poput co-working prostora za mlade poduzetnike, ali od te se ideje u međuvremenu ipak odustalo.

18. travanj 2024 19:54