StoryEditorOCM
KalelargaGRADITELJ SVRATIŠTA

Poznato je ime građevinskog poduzetnika kojega USKOK povezuje s Vican i Rimac! Evo što je htio graditi za Sveučilište...

Piše Zadarski.hr
6. studenog 2023. - 10:40

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, zagrebački poduzetnik koji se našao na meti USKOK-a zajedno sa donedavnom zadarskom rektoricom Dijanom Vican je direktor tvrtke Graditelj svratišta d.o.o. Ante Stanišić. Iako se u istrazi izravno spominje i Josipa Rimac, ona navodno nije obuhvaćena akcijom uhićenja. Treba napomenuti da je Josipa Rimac, dok je bila na dužnosti državne tajnice u Ministarstvu uprave, stanovala upravo u stanu u zgradi na zagrebačkim Mlinovima čiji je vlasnik tvrtka Graditelj svratišta. 

Koliko je za sada poznato, ta se tvrtka sa sjediništem u Zagrebu natjecala za veliki posao izvođenja radova na izgradnji Studentske menze sa studentskim paviljonima i kolnim prilazom na lokaciji Novog kampusa. Od sedam ponuda tvrtki iz cijene Hrvatske koje su se javile na natječaj, oni su dali najnižu ponudu od 59.8 milijuna kuna bez PDV-a. 

Međutim, u dugotrajnom postupku pregleda i ocjene njihova je ponuda na kraju odbačena jer  nisu dostavili ažurirane popratne dokumente o državljanstvu i nekažnjavanju osoba koje zastupaju tu zagrebačku tvrtku. 

Također, natjecali su se i za posao posao rekonstrukcije zgrade stare Tehničke škole gdje su ponovno dobili najmanje bodova.

Posao izgradnje doma i menze na koju je dobila Projektgradnja iz Gornje Vrbe za 81 milijun kuna. 

05. svibanj 2024 06:33