StoryEditorOCM
KalelargaZAVRŠEN VELIKI POSAO

Pozvani vlasnici objekata na Bokanjcu i Novom naselju Bokanjac da podnesu zahtjeve za priključenje na komunalnu vodnu građevinu za javnu odvodnju

Piše M.K.
9. kolovoza 2023. - 10:43

Jučer 8. kolovoza uspješno je obavljen tehnički pregled u postupku izdavanja uporabne dozvole za uporabu građevine infrastrukturne namjene vodno-gospodarskog sustava (građevina u sustavu odvodnje otpadnih voda), čime je cjelokupan projekt „Radovi na izgradnji sustava javne odvodnje sanitarnih otpadnih voda, sustava odvodnje oborinskih voda i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe na području četvrti Bokanjac u Zadru“ u sklopu „Projekta poboljšanja vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Zadar – Petrčane“ dovršen.

Time su se stekli preduvjeti za podnošenje Zahtjeva i realizaciju kućnih priključaka, što je i bio glavni cilj ovog velikog i značajnog projekta.

U okviru cjeline Bokanjac, izvršeni radovi obuhvaćaju sljedeće:

· 21.142 m cjevovoda fekalne odvodnje

· 1.584 pripreme za izradu kućnih priključaka na javni sustav odvodnje

· 12.175 m cjevovoda oborinske odvodnje

· 2 crpne stanice

· 12 retencijskih građevina oborinskih voda

· 6.820 m vodovodnih cjevovoda

· Izgradnju nogostupa: 32 000 m rubnjaka

35 000 m² nogostupnih površina

15 600 m² pješačkih površina

Izvođač Strabag d.o.o. izvršio je radove prije ugovorenog roka, a svi sudionici u izgradnji od Nadzora, Upravljanja, Projektantice pa do Odvodnje d.o.o. Zadar dali su svoj doprinos uspješnom dovršenju posla.

Radovi su sufinancirani sredstvima Europske unije, Vlade RH, Hrvatskih voda, Grada Zadra, Odvodnje d.o.o. Zadar i Vodovoda d.o.o. Zadar.

Zahtjev za priključenje na javni sustav odvodnje dostupan je na stranici Odvodnje d.o.o. Zadar, te se može predati u Upravi Odvodnje d.o.o. Zadar, na adresi Hrvatskog sabora 2D, svakim radnim danom u razdoblju od 7: 30h do 13: 30h.

27. travanj 2024 22:36