StoryEditorOCM
KalelargaIZ STOŽERA

U Zadarskoj županiji još pet osoba zaraženo, a svima je zajednička poveznica bolnica u Biogradu na Moru, u Ličko-senjskoj županiji dvoje pozitivnih 

Piše Ivica Nevešćanin, Iva Ivanac
31. ožujka 2020. - 10:00

Stožer civilne zaštite izvijestio je kako se od ponedjeljka broj zaraženih povećao za pet osoba iz Zadarske županije i dvije osobe iz Ličko senjske županije. 

- Nove osobe koje su pozitivne na COVID 19 u našoj županiji su sve povezane sa Specijalnom bolnicom za ortopediju u Biogradu na Moru. Jedna osoba je djelatnica, a jedna je pacijentica te su ostalih troje njihovi kontakt, kazao je epidemiolog Alan Medić dodajući kako se trenutno u Zadarskoj županiji nalazi 741 osoba koja je u samoizolaciji te da je ova mjera prestala važiti za 983 ljudi. 

- Dvije zaražene osobe iz Ličko senjske županije su supružnici koji su bili na putovanju u Turskoj i koji su se avionom vraćali za Hrvatsku. Oni su zatražili pomoć u našoj bolnici s obzirom na to da većina ljudi koja dolazi s Paga iz Ličko senjskog dijela županije inače traži pomoć kod nas, kazao je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina dodajući kako se na COVID odjelu u zadarskoj bolnici nalazi 17 pacijenata od čega je i dalje jedna pacijentica u teškom stanju te s nalazi na respiratoru. 

S novih pet pacijenata, broj zaraženih u Zadarskoj županiji ukupno iznosi 33 osobe. 

26. travanj 2024 09:28