StoryEditorOCM
KalelargaKAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE

Pred nama je vrlo hladna silvestarska noć, a prvi dan 2017. kao stvoren za 'razbistrit glavu'...

31. prosinca 2016. - 10:31
docek_zadar4-010111

Posljednji dan 2016. godine u Hrvatskoj je osvanuo uz prilično niske temperature zraka. Živa se najniže spustila u Bednji, Crnom Lugu (NP Risnjak) i Otočcu, gdje je u 7 sati izmjereno 12 Celzijevih stupnjeva ispod nule. U Gospiću i Plitvičkim jezerima izmjereno je minus 11, dok je 10 stupnjeva ispod nule zabilježeno u Karlovcu i na zagrebačkom aerodromu, piše Jutarnji list.

U Zagrebu na mjernoj postaji Maksimir izmjereno je minus 8, jednako kao i u Osijeku. U Rijeci su izmjerena 4 stupnja u plusu, dok je u Splitu izmjereno 5 Celzijevih stupnjeva.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, silvestarska subota proteći će uz uglavnom sunčano vrijeme, ali postoji mogućnost za malu, a povremeno i umjerenu naoblaku, češće u kopnenim područjima.

Vjetar u unutrašnjosti većinom slab. Na Jadranu će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, prijepodne još ponegdje s jakim udarima, a na otvorenom moru umjeren sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6 u unutrašnjosti te od 9 do 13 °C na Jadranu.

Novogodišnja će noć biti poprilično hladna, zbog čega je DHMZ putem Meteoalarma objavio žuta upozorenja za veći dio unutrašnjosti. Upozorenja žute boje izdaju se u slučaju potencijalno opasnih vremenskih uvjeta.

Prvi dan 2017. godine bit će pretežno sunčan, osobito na Jadranu. Ujutro u unutrašnjosti magla, ponajprije po kotlinama i uz rijeke.

Vjetar slab, popodne i umjeren jugozapadni, a na Jadranu slabo do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od -8 do -4, na Jadranu od 2 do 6, a najviša dnevna uglavnom između 3 i 7, na Jadranu 12 i 14 °C.

U ponedjeljak prijepodne u kopnenim predjelima djelomice sunčano, a zatim naoblačenje i kiša. U utorak uz zahladnjenje ponegdje i snijeg. Jutra s maglom, osobito po kotlinama. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Najviša temperatura od 5 do 10, a u utorak uz sjeverni vjetar osjetno niža.

Na priobalju u ponedjeljak naoblačenje i mjestimice kiša, koje će biti i u utorak, osobito u Dalmaciji. U ponedjeljak jugozapadnjak i jugo, a u utorak bura najprije na sjevernom dijelu. Jutarnja temperatura od 4 do 8, a dnevna od 12 do 14 C, u utorak na sjeveru niža.

04. svibanj 2024 17:50