StoryEditorOCM
KalelargaISPITAN U ODO-U

Predložen pritvor za 37-godišnjaka koji je dva puta uhvaćen pijan za volanom, a zatim bježao policiji, vrijeđao ih, te ih napao

Piše B.S.
28. prosinca 2021. - 10:13

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) ispitalo je 37-godišnjaka koji je u četvrtak, 23. prosinca, dva puta uhvaćen pijan za volanom. Bježao je policiji, vrijeđao ih, a potom ih fizički napao kada su ga pokušali prisilno savladati. Sumnjiči se za počinjenje kaznenog djela protiv javnog reda prisilom prema službenoj osobi.

Unatoč isključenju iz prometa, 37-godišnjak je došao do svog automobila i ponovno ga pokrenuo, a kad su policijski službenici krenuli za njim kako bi ga zaustavili u daljnjem činjenju prekršaja, zaustavio se tek u trenutku kada je jedan od policajaca došao do njega.

- Osnovano se sumnja da se oglušio i odbio postupiti po upozorenju službenika nakon čega su policijski službenici primijenili sredstva prisile radi sprječavanja bijega, a on je pritom, osnovano se sumnja, nanio policijskim službenicima više tjelesnih ozljeda - navodi se u ODO-u.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

26. travanj 2024 12:59