StoryEditorOCM
KalelargaPROVIDUROVA PALAČA

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sa stranačkim vrhom u Zadru, evo što je tema sastanka

Piše M. K.
9. srpnja 2024. - 17:52

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković sa potpredsjednicima, u 18.30 sati održat će unutarstranački skup u Zadru, u Providurovoj palači.

Plenković će se susresti s vodstvom HDZ-a Zadra i Zadarske županije, uoči stranačkih izbora za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a.

Redovni neposredni izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a održat će se u subotu, 13. srpnja 2024. (od 8 do 19 sati). Članice i članovi moći će glasati na 569 biračkih mjesta diljem Hrvatske: u općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a te u organizacijama HDZ-a gradskih četvrti Grada Zagreba. Članstvo HDZ-a izvan Hrvatske moći će ostvariti svoje biračko pravo na 12 biračkih mjesta.

Na sjednici održanoj 10. lipnja 2024. Nacionalni odbor Hrvatske demokratske zajednice donio je Odluku o održavanju redovnih neposrednih izbora za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a. Tako će, drugi put u povijesti HDZ-a, članice i članovi izravno birati najuže vodstvo Stranke.

Birališta se zatvaraju u subotu u 19 sati, kada birački odbori počinju brojati glasove. Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a tada kreće s obradom svih glasova.

Istu večer bit će poznati prvi neslužbeni rezultati, a oni službeni u roku od 48 sati od zatvaranja biračkih mjesta.

Na već spomenutoj sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a donesena je i Odluka o održavanju XXI. Općeg sabora HDZ-a - izbornog. Na njemu će biti izabrano 10 članova Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora.

Prema odluci Predsjedništva, najviše tijelo Stranke održat će svoju sjednicu tijekom listopada ove godine.

07. rujan 2024 19:30