StoryEditorOCM
KalelargaKAKO VOZIMO?

Preko vikenda policija registrirala 246 prekršaja: iz prometa je isključeno 27 vozača i 7 vozila, četvero vozača isključeno iz prometa zbog alkohola

Piše Zadarski.hr
3. srpnja 2023. - 14:55

Policajci su proteklog vikenda na zadarskim prometnicama utvrdili ukupno 246 prekršaja od čega su 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a 84 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja. U 18 slučajeva vozači su uhvaćeni bez sigurnosnog pojasa, a njih je 16 za vrijeme vožnje koristilo mobitel..

Zabilježeno je i 12 prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, 4 prekršaja zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, 6 prekršaja zbog bog vožnje bez tehničkog pregleda. 

Iz prometa je isključeno 27 vozača i 7 vozila. U tom vremenu dogodile su se 33 prometne nesreće u kojima je jedna osoba teže te su tri osobe lakše ozlijeđene.

Policijski službenici Postaje Benkovac-Obrovac su tijekom kontrole prometa, u petak, 30. lipnja u 21.30 sati na državnoj cesti DC-27 u Zatonu Obrovačkom zaustavili 53-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,10 g/kg upravljao kombi vozilom šibenskih registarskih oznaka.

U nedjelju, 02. srpnja u 03.40 sati u Zadru u Ulici dr. Franje Tuđmana policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u kontroli prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 46-godišnja hrvatska državljanka pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg.

Policijski službenici Policijske postaje Zadar su iste večeri, 02. srpnja u 04.17 sati u Ulici Ante Starčevića u Zadru zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin te je daljnjom kontrolom utvrđeno kako vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,13 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda je kod 33-godišnjeg hrvatskog državljanina, kojeg su u prometu zaustavili policijski službenici Postaje prometne policije Zadar u nedjelju, 02. srpnja u 23.45 sati u Zadru u Ulici Bartola Kašića, koji je pod utjecajem alkohola od 2,51 g/kg upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Zbog počinjenog prekršaja, vožnje pod utjecajem alkohola, tri vozača i jedna vozačica su isključeni iz prometa te smješteni u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega su uz optužne prijedloge prepraćeni na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

01. svibanj 2024 03:14