StoryEditorOCM
KalelargaDOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Preprodavao kokain na zadarskom području i skrivao policijskog bjegunca Denisa Paraća!

Piše B.S.
3. svibnja 2019. - 11:33
profimedia-0102349236

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim Zadraninom J.K., kojeg se sumnjiči za Neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, te kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Naime, 33-godišnjaka se sumnjiči da je u više navrata od 28.ožujka do 26. travnja preprodavao kokain na zadarskom području.

Također ga se sumnjiči da je u petak i subotu, 5. i  6. travnja, ustupio svoje prostorije za skrivanje policijskog bjegunca Denisa Paraća, koji je upravo u subotu ujutro oko 6 sati, 6. travnja, smrtno stradao u prometnoj nesreći u Ulici Hrvatskog sabora kada je usljed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i izletio izvan kolnika.

Parać je bio u bijegu od kraja kolovoza prošle godine, zbog sumnje da je izvršio oružani napad na obiteljsku kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje u Sukošanu. Naime, policija smatra da je 21. siječnja 2018., oko četiri sata ujutro, Parać došao na motociklu do kuće odvjetnika Sudinje, koji je u to vrijeme spavao, zajedno sa suprugom.

Sumnjalo se da je tada u dvorištu kuće aktivirao eksplozivnu napravu, te pucnjevima prorešetao odvjetnikov automobil Volvo. 

Prilikom pretrage Paraćeve kuće, policija je pronašla oko 750 grama marihuane, oko 20 grama kokaina, digitalnu vagu, prigušivač za automatsko oružje te nekoliko desetaka tisuća eura. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je sve te stvari Parać koristio. U trenutku smrti kod Paraća je pronađen ilegalni pištolj s metkom u cijevi. 

Utvrđeno je i da je prilikom pogibije vozio motocikl u vlasništvu Vedrana Ikića (44) iz Zadra, jednog od suvlasnika tvrtke "Sokol Projekt", koja je bila u pravnom sporu s tvrtkom "Hoteli Zadar", Milana Miletića, oko prava na korištenje njihova poslovnog prostora "Zara beach" na Kolovarama.

 

Uz kaznenu prijavu zbog kaznenih djela Neovlaštene proizvodnje i promete drogama, te Pomoć počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela, 33-gdišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

15. travanj 2024 23:01