StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA VIKEND

Presretači zaustavili vozača u Ferrariju koji je vozio čak sto kilometara na sat više od dopuštene brzine, evo kako je kažnjen

Piše PU zadarska
6. srpnja 2020. - 17:10

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 292 vozila i vozača, a poduzeli su 143 represivne mjere. Alkotestirano je 167 vozača, od kojih je njih 18 bilo pod utjecajem alkohola, 31 vozač je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, 6 vozača je nepropisno koristilo mobitel tijekom upravljanja vozilom, 8 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 vozača zbog nenošenja vozačke dozvole, 1 vozač zbog vožnje jednosmjernom ulicom, 2 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka (prolaska na crveno), 2 vozača zbog nepropisnog pretjecanja, a 28 vozača nije poštivalo prometni znak.

Iz prometa je isključeno 18 vozača i 1 vozilo. U tom se vremenu dogodilo 25 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe zadobile teške te 5 osoba lakše tjelesne ozlijede.
 
U nedjelju u 4.20 sati u Stankovcima, na ŽC 6068,  prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili 38-godišnjeg vozača koji je  upravljao osobnim automobilom Nissan šibenskih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,09 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Također, vozač je odbio testiranje na droge.

Smješten je u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

U petak (03. srpnja) u 16.42 sati na autocesti A1, između čvora Benkovac i Pirovac policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom presretač zaustavili 30-godišnjeg švicarskog državljanina koji je upravljao osobnim automobilom marke Ferrari brzinom od 230 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Istome je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 1 mjesec.

19. travanj 2024 20:36