StoryEditorOCM
KalelargaPROGNOZA I VRIJEME

Pretežno sunčano, navečer na sjevernom Jadranu ponegdje pljuskovi i grmljavina. Zatim će se proširiti na Dalmaciju. Pojačan promet prema moru

Piše Hina
30. lipnja 2023. - 08:45

Bit će pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. U drugom dijelu dana sa zapada postupan porast naoblake, a navečer na sjevernom Jadranu ponegdje pljuskovi i grmljavina. Zatim će se proširiti na Dalmaciju i gorje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni, u Slavoniji i Baranji i jugoistočni, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 31 stupnjeva Celzijusovih.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Dubrovnika, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je Hrvatski auto-klub u petak ujutro.

Zbog prometne nesreće između čvorova Split i Bisko u smjeru Dubrovnika vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Na A4 Goričan-Zagreb pregažena je životinja na kolniku na čvoru Čakovec u smjeru Goričana, vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Na Jadranskoj magistrali vozi se usporeno u koloni od Podstrane prema Stobreču te na brzoj cesti od Solina prema Splitu.

Ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona bit će: u subotu, 1. srpnja od 4 do 14 sati i  u nedjelju, 2. srpnja od 12 do 23 sata.

Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo (izlaz 1 km). 30. lipnja i 3. srpnja od 8 do 16 sati zbog pregleda mosta na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica vozit će se otežano, jednim kolničkim trakom.

U pomorskom prometu stanje je redovno.

07. svibanj 2024 05:08