StoryEditorOCM
KalelargaUHIĆEN 57-GODIŠNJAK

Poznati zadarski poduzetnik osumnjičen da je prevario Zadrane u kupnji stanova: lažirao dokumentaciju i držao ih u zabludi da su postali vlasnici

Piše B.S./i.n.
27. listopada 2023. - 15:46

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krivotvorenje isprava i prijevare.

Kako doznajemo, riječ je o Arsenu Marinu, nekadašnjem dioničaru Luke Zadar i poznatom zadarskom pouzetniku koji se već duže vrijeme bavi nekretninama.

Sumnja se, naime, da je Marin krivotvorenjem dokumentacije, te prevarom na štetu kupaca nekretnina pribavio protupravnu imovinsku korist, koja se procjenjuje na oko 187 tisuća eura.

- Proteklih godina, od 2018.godine, od dva hrvatska državljana u dobi od 70 i 34 godine, na ime kupnje stana u stambenom objektu na području Zadra u više navrata primio novčani iznos, držeći iz u zabludi kako su postali vlasnici stanova, dok su vlasništvo nad nekretninama stekle treće osobe - navode u PU zadarskoj.

Izradio je lažnu dokumentaciji o kupoprodaji nekretnina, te drugu krivotvorenu poslovnu dokumentaciji koju je predočio kao pravu, a sve u cilju dovođenja u zabludu žrtava, te pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Osumnjičeni 57-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog sumnje u kaznena djela krivotvorenje isprava i prijevare je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

U odnosu na druge oštećene osobe, te moguće počinitelje kaznenih djela, policija i dalje nastavlja kriminalističko istraživanje.

02. svibanj 2024 22:28