StoryEditorOCM
KalelargaRAJ ZA MAGARCE

"Prijatelji životinja pretjeruju. Kenja je odlično! Svaki dan dolaze je nahraniti. Dobro se provodi na ljetovanju"

Piše Zadarski.hr
16. kolovoza 2024. - 13:35

Priča o magarcu na otoku Lavdara Mala u blizini Dugog otoka izazvala je interes javnosti nakon što su Prijatelji životinja izrazili zabrinutost za njegovo stanje. Prema njihovim tvrdnjama, magarac je bio osamljen i izgledao je loše, stojeći u moru. Međutim, lokalni stanovnici, uključujući jednog otočanina i poznatog zadarskog fotoreportera Dina Stanina, demantirali su te tvrdnje.

Otočanin je istaknuo da se o magarcu, odnosno "kenji", kako zovu ženskog magarca, redovito brine jedna obitelj koja ga hrani i provjerava njegovo stanje, te da životinja uživa u slobodi. "Kenji je odlično, svaki dan je dolaze provjeriti i nahraniti, što se vidi i na njoj. Dobro se provodi na ljetovanju" rekao nam je jedan Saljanin.

Stanin je dodatno kritizirao Prijatelje životinja, napominjući da su prije nekoliko godina pokušali "spasiti" magarce na istom otoku, ali su životinje bile zdrave i pune energije, pa ih nitko nije uspio uhvatiti. Prema ovim izvorima, čini se da magarac nije u opasnosti i da živi dobro na otoku, unatoč zabrinutosti nekih organizacija.

29. rujan 2024 03:28