StoryEditorOCM
KalelargaDI JE ZAPELO?

Prije više od dva mjeseca rapisan je natječaj za direktora Zračne luke Zadar. Do danas nitko nije izabran, a od dvije prijave ostala je samo jedna...

Piše AVŠ
20. lipnja 2022. - 13:26

Prije više od dva mjeseca, 11. travnja, Ministarstvo prometa raspisalo je natječaj za direktora Zračne luke Zadar. Do danas, taj izbor nije okončan, novi direktor nije izabran, a službeno se ne zna niti ime jednog kandidata koji je ostao u igri do kraja.

Ono što se neslužbeno zna jest da je taj kandidat, i s velikom sigurnošću novi direktor, Josip Klišmanić, sadašnji prvi čovjek zadarskog aerodroma koji se ponovno kandidirao nakon što mu je istekao prvi mandat. Tko je bio njegov protukandidat, koji je iz priče ispao nakon što se pokazalo da je prijava nepotpuna, ne zna se. Evo što su iz Ministarstva prometa, koje je početka vodi ovaj natječaj, rekli na tu temu.

“Na Javni natječaj za izbor kandidata za člana Uprave - direktora trgovačkog društva Zračna luka Zadar d.o.o. pristigle su dvije prijave. Na razgovor, koji se održao u utorak, 14. lipnja, u prostorijama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pozvan je jedan kandidat budući drugi nije podnio potpunu prijavu. Naime, u natječajnom postupku na razgovor mogu biti pozvani kandidati koji su dostavili potpunu prijavu u roku i ispunjavaju uvjete iz natječaja- stoji u odgovoru iz Ministarstva prometa. Na pitanje kad bi natječaj trebao biti okončan, ranije su nam odgovorili da će “rezultati biti poznati nakon provedenog cjelokupnog postupka i da se ne može sa sigurnošću reći koliko će trajati provedba postupka”. Sada, kada je obavljen i razgovor s jedinim preostalim kandidatom, odnosno Josipom Klišmanićem, više ne bi trebalo biti nedoumica.

Inače, Klišmaniću je četverogodišnji mandat istekao 12. listopada nakon čega je odlukom Vlade imenovan za vršitelja dužnosti na razdoblje od najduže šest mjeseci. Ta je odluka bila je na snazi do raspisivanja ovog natječaja u travnju.

19. travanj 2024 23:32