StoryEditorOCM
KalelargaSUSTIGLI IH U BIJEGU

Prijepodne se lažno 90-godišnjaku predstavili kao zadarski policajci i uzeli mu novac, a već poslijepodne završili u pravoj policiji!

Piše B.S.
28. listopada 2022. - 14:35

Zadarska policija uhitila je dvojicu muškaraca u dobi od 54 i 46 godina, te 25–godišnjakinju koji su pokušali prevariti 90-godišnjaka iz Zadra predstavljajući mu se kao policajci. 

U jutarnjim satima nazvali su 90-godišnjaka na kućni telefon nakon čega su od njega predstavljajući se kao policijski službenici, tražili da im preda ušteđevinu radi daljih provjera novca. Oko 13,30 sati osobnim vozilom osječkih registarskih oznaka došli su u stan 90-godišnjaka na gradskom predjelu ‘Petrići‘, gdje je 54-godišnjak predstavljajući se kao policajac od njega preuzeo preko 40 tisuća kuna u domaćem i stranom novcu.

Nakon preuzimanja novca udaljili su se s mjesta događaja drugim osobnim vozilom, BMW-om čakovečkih registracijskih oznaka, međutim, prava ih je policija ubrzo sustigla na predjelu Bokanjca, te su ‘trojac‘ priveli u prostorije policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod osumnjičenih je pronađen novac koji je potom vraćen 90-godišnjaku.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja ‘trojac‘ je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru.

Policija još jednom apelira građanima da budu oprezni i da ne nasjedaju na ovakve pokušaje prijevara.

- Posebno ističemo kako policijski službenici ne provode službene zadaće na način da telefonom traže od građana informacije o novčanicama niti traže od njih podizanje novca iz banaka. Ne puštajte neznance u svoj dom, ne odajte im privatne podatke putem telefona i pobrinite se da o opasnostima koje vrebaju upoznate svoje roditelje, bake i djedove jer, kao što je već istaknuto, upravo su oni meta ovakvih drskih počinitelja - poručuju iz PU zadarske.

24. travanj 2024 06:58