StoryEditor
KalelargaFOTO: TRADICIONALNA AKCIJA

Pripadnici Hrvatske vojske darivali krv u Zemuniku

Piše HRZ/Marinko Karačić
25. travnja 2019. - 14:51

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku uključili su se u četvrtak, 25. travnja 2019. u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija darivanja krvi organizira se u vojarni u Zemuniku duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 100 stalnih darivatelja, koji se u prosjeku dva puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

Načelnik stožera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pukovnik Boris Panić istaknuo je kako Hrvatska vojska i ovom akcijom naglašava povezanost s lokalnom zajednicom i ljudima kojima je potrebna krv.

-Svaka doza krvi može značiti i spašeni život te se uvijek rado odazivamo nadasve plemenitim akcijama darivanja krvi. Ova je akcija ciljano organizirana ususret turističkoj sezoni kada su i veće potrebe, a uvijek smo spremni odazvati se i apelima kada se ukaže potreba za pojedinim grupama koje u tom trenutku nedostaju, poručio je pukovnik Panić.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin", akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.


 

 

 

item - id = 600455
related id = 0 -> 1154065
related id = 1 -> 1147017
19. siječanj 2022 11:48