StoryEditorOCM
KalelargaČEKAJU UREĐENJE

Privremeno preseljenje županijskih odjela i službi u prostore glavne Pošte na Relji

Piše Zadarski.hr
6. rujna 2023. - 20:00

Tijekom ljeta dio županijskih upravnih odjela preseljen je iz zgrade na Rivi u prostore glavne pošte na Relji.  Dio je to postupka selidbe županijskih ureda u zgrade koje su županiji dodijeljene u ulicama Ivana Mažuranića i J.J. Strossmayera, kod bivše Hitne, javio je Radio Zadar. Nikica Miletić, pročelnik županijskog Odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom navodi koji su odjeli tijekom ljeta preselili: 

-U cijelosti su preseljeni UO za obrazovanje, kulturu i sport, dio UO za poljoprivredu ribarstvo i EU fondove, dio UO za gospodarstvo i turizam i to onaj dio koji se odnosi na kategorizaciju objekata, dio UO za pravne i zajedničke poslove i to cjelokupna pisarnica ZD županije, kao i dio UO za javnu nabavu i upravljanje imovinom. 

Miletić dodaje i kako je preseljenje na Relju privremeno rješenje kako bi mogli biti izvedeni građevinski radovi na uređenju i prilagođavanju poslovnih prostora u ulicama Ivana Mažuranića i J.J. Strossmayera gdje će sve županijske službe biti objedinjene. U kojoj je fazi uređenje tih zgrada ? 

“Radovi još nisu počeli zato što je u tijeku postupak nabave, završetak tog postupka očekuje se krajem mjeseca rujna te bi sam početak radova bio u mjesecu listopadu, najkasnije u studenom ove godine. Ukupan iznos projekta je oko 4,3 milijuna eura. Planirani završetak radova je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora o izvođenju radova ”.

Preseljenje županijskih službi i ustanova temelji se na ugovorima kojima je 2019.godine država darovala Zadarskoj županiji nekretnine u sklopu bivše vojarne Stjepana Radića.

27. travanj 2024 13:53