StoryEditorOCM
KalelargaEDUKACIJA ILI POLICIJA?

Problematično parkiranje uz tržnicu u Tuđmanovoj ulici - je li rješenje postavljanje kamera?

Piše Iva Ivanac
15. studenog 2022. - 12:59

Damir Burčul (HDZ) upozorio je u sklopu Aktualnog sata Gradskog vijeća Zadra na nesavjesne vozače koji u Tuđmanovoj ulici pokraj trgovinskog centra na kolniku parkiraju automobile. 

- Ulica je proširena i njena protočnost je daleko bolja nego što je bila, ali htio bih pitati može li se u suradnju s policijom edukativno djelovati na vozače koji se parkiraju ispred tržnice? Također, na istočnoj strani trgovinskog centra nalazi se divlji parking. Tu nailazimo na problem gdje ljudi izlaze s parkinga i sijeku tri trake, potrebno je staviti znak da je zabranjeno skretanje ulijevo, kazao je Burčul i predložio da se zbog “hupsera” sanira raskrižje 159. brigade i Braće Miroslava i Janka Perice. 

- U dijelu Tuđmanove, najučinkovitije će bit postavljanje kamera jer smo sve edukacije već prošli. Policija i prometno redarstvo je više puta na to upozoravalo, a problem je i na lokaciji pošte na Relji i Branimirove obale, u Jelačićevoj, te na Narodnom trgu. Projektni zadatak je postavljen pred Inovativnim Zadrom koji će ishodit sve suglasnosti. Kada je u pitanju križanje s “hupserima”, u planu je nakon intervencije na Putu biliga sanirati taj problem, kazao je Robertino Dujela, pročelnik za komunalne djelatnosti dodajući kako Grad na tom križanju razmišlja o izgradnji rotora. 

Ante Kolega (HDZ) predložio je izgradnju rotora na Maloj pošti u Jelačićevoj ulici, ali je porčelnik Dujela kazao kako to nije moguće jer tom ulicom prolaze gradski autobusi koji izgradnjom rotora ne bi imali dovoljan luk za skrenuti. 

03. svibanj 2024 04:34