StoryEditorOCM
KalelargaGALEŠNJAK JE SRCE

Prodaje se dio Otoka ljubavi za 10 milijuna eura! Prodavatelj: Na njemu se može izgraditi vila ili restoran, investicija će se sigurno isplatiti!

Piše Ivica Nevešćanin
24. siječnja 2023. - 16:05

Galešnjak, popularni otok ljubavi u Pašmanskom kanalu, uskoro bi mogao dobiti nove suvlasnike.

Naime, u ponedjeljak je objavljena prodaja 30.000 kvadratnih metara zemljišta na otoku u obliku srca, ukupne površine od 142.000 kvadrata, za nevjerojatnih 10 milijuna eura, odnosno 300 eura za četvoreni metar.

- Točno je, tri hektara otoka je oglašeno na prodaju. Interes je za sada razmjerno velik, a najozbiljniji interes pokazali su neki investicijski fondovi, potvrdio nam je Silvestro Kardum, predstavnik prodavatelja.

image

Otok Galešnjak stavljen na prodaju

Screenshot Index Oglasi/

- Nemam agenciju za nekretnine, ja vlasnicima samo pomažem u prodaji. Radi se o četiri spojene parcele nekoliko vlasnika ukupne površine oko 32-33 tisuća četvornih metara. Na tom zemljištu je makija, a nekada su bile masline. Svi papiri o vlasništvu su uredni i vlasnici su uknjiženi. Vlasnici su inače iz Mrljana na otoku Pašmanu. Vlasnici ostalog dijela otoka nisu bili zainteresirani za prodaju - dodaje Silvestar koji vjeruje da će uspjeti prodati dio najpopularnijeg hrvatskog otoka.

- Prema postojećem zakonu na takvoj je površini moguće uz OPG za uzgoj maslina ili vinove loze podići vilu ili restoran površine 400 kvadratnih metara te još 1000 kvadrata podrumskog prostora. Dakle, investicija se sigurno može isplatiti - naglašava.

Na oglasnim stranicama navodi se da se parcele koje se prodaju nalaze oko 500 metara od obale.

"S ovom nekretninom možete napraviti stvarno nešto jedinstveno, pogotovo kad su vam stalno parkirani gosti s jahtama poput Beyonce i Jay Z (Beyonce je slavila čak jednom prilikom svoj rođendan tu), Jeff Bezos, Michael Jordan itd. jer uostalom tko ne bi došao posjetiti jedini morski otok prirodno oblikovan u obliku srca na svijetu" stoji u oglasu, a kao jednu od opcija za potencijalne kupce predlažu otvaranje OPG-a.

image

Kod srcolikog otocica Galešnjak prošlog je ljeta bila usidrena je 96 m dugacka i 200 milijuna dolara vrijedna superjahta Faith, na kojoj ljetni odmor provode pjevacica Beyonce i reper Jay-Z
 

Luka Gerlanc/Cropix

"Poljoprivredno gospodarstvo koje se može raditi na površini od tri hektara. Uz to se može napraviti 400 metara kvadratnih nadzemne građevine i 1.000 metara kvadratnih podzemne. Što je izvrsna mogućnost za poljoprivredni elitni turizam s vilom i/ili restoranom te velikim skladištem za masline,vino i ostalo bilje...

Otok Galešnjak u Pašmanskom kanalu jedan je od najprepoznatljivijih hrvatskih otočića, a Brightside ga je jednom uvrstio i na svoj popis 20 svjetskih čuda. Znanstvenici s Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru 2019. su otkrili da su na njemu prije više od 7000 godina živjeli ljudi" stoji u oglasu koji je postao hit na društvenim mrežama.

image

Otok Galešnjak stavljen na prodaju

Screenshot Index Oglasi/
19. travanj 2024 12:25