StoryEditorOCM
Kalelarga"HADEZEIZACIJA"

Propala odluka o osnivanju Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade: "Stvarate ustanovu da je nakrcate podobnim stranačkim ljudima!"

Piše P.O.
12. rujna 2022. - 15:02

U strahu od HDZ-a, zadarski su gradski vijećnici odbili donijeti odluku o osnivanju Javne ustanove „Centar za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade”.

- To bi bila još jedna ustanova koju će vaša stranka zarobiti, za to imate i modele i volje. Struktura upravljanja Centrom bi bila „hadezeizirana”, a sudioničko upravljanje u suradnji s nezavisnim sektorom ne postoji iako se o tome govori. Je li vas sram jer ste znali da stvarate instituciju koju ćete nakrcati podobnim stranačkim ljudima, upitala je Danijela Vukoša (SDP) pročelnicu Dinu Bušić.

- Ovo je jedan od većih gafova gradske uprave, gradonačelnik bi se morao upitati tko mu je pročelnik za kulturu. Pa ovdje su mladi na kraju čak i u nazivu ustanove! Od izvanredne ideje koja funkcionira svuda u svijetu, mi smo došli do „Frankenštajn institucije”, rekao je Damir Biloglav (DP).

Pročelnica Dina Bušić je navela da bi Grad Zadar bio tehnička potpora Centru i da se „Grad neće petljati u u programe, a kad udruge ojačaju, bit će na Gradskom vijeću izglasana odluka o takozvanom hibridnom upravljanju ustanovom”. Do naziva Centra se došlo u suradnji s više od 60 udruga, objasnila je Bušić, ali to nije bilo dovoljno – vijećnici su odbili donijeti odluku o osnivanju Centra.

19. travanj 2024 08:52